Proeflessen voor vrouwen 8, 9 en 10 april en ook start 10 weekse cursussen

Plant Ceremonies

Wat is een Plant ceremonie?

Een plant ceremonie is een zeer oud mystieke thee uit het Amazonegebied. Het is een entheogene drank (entheogeen = in contact met God), die al duizenden jaren wordt gebruikt door de inheemse bevolking voor persoonlijke heling en transformatie.

Plant ceremonie wordt gegeven met een gekookte thee van twee planten.

Bij Feminty werken we nu met de combinatie Peganum Harmala (Syrische Wijnruit)  en Jurema (Mimosa Hostilis) en/of Acacia (Rainbow Tree).

Een bijnaam van de thee is ‘’la purga’’ dit betekent in het Spaans zuivering/schoonmaak. De purga kan als een lichamelijke en geestelijke reiniging worden gezien.

Wat kan het voor je betekenen?

Een plant ceremonie opent bewustzijnslagen waardoor jij je échte zielsessentie kunt ervaren. Het herinnert jou wie je werkelijk van binnen bent. Het werkt sterk zuiverend op fysiek, emotioneel, mentaal en zielsniveau. Een plant ceremonie opent de innerlijke zintuigen en brengt je in aanraking met spirituele ervaringen. Hierdoor ontvang je levenslessen, je kunt visioenen krijgen over de toekomst en het verleden van de aarde, de kosmos en jezelf. De planten openen je niet alleen voor de mooie en spirituele realiteiten; het opent je ook voor het onbewuste pijnlichaam.

Het pijnlichaam is een deel van je onderbewuste, waar allerlei pijnlijke, angstige en teleurstellende ervaringen liggen opgeslagen. Verdrongen materiaal uit dit en vorige levens en uit de levens van je voorouders kleuren dit pijnlichaam. De planten kan je confronteren met pijnlijke ervaringen van bijvoorbeeld geboorte en dood, evenals andere trauma’s uit het verleden.

Het ervaren van een plant ceremonie is een unieke manier om ons lichaam en onze geest te reinigen van alle ballast, die we in de loop van ons bestaan hebben opgebouwd. Zo worden diepe inzichten verkregen en kan heling plaatsvinden.

Een plant ceremonie werkt vaak veel dieper dan de Westerse therapie vormen die wij hier kennen. Je kunt zeggen dat de planten werken vanuit je diepste kern, terwijl therapie van buitenaf komt.

Free Yourself
plant ceremonie

Begeleiding

Veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid staat bij ons hoog in het vaandel. Om deze reden organiseren wij uitsluitend ceremonies met ervaren & liefdevolle medebegeleidsters met diverse therapeutische, sjamanistische en heling ervaringen.

Zie ook onze pagina ‘team Feminity’  als je wilt kennismaken met ons team.

Voor wie?

Voor iedereen die het diepe verlangen heeft om vanuit haar ware zielspotentie te leven, bereid is aan zichzelf te werken en verantwoordelijkheid wil nemen voor haar leven, kan een plant ceremonie geschikt zijn. De plant ceremonie kan ondersteunend werken o.a. bij

Voorbereiding

De juiste mindset (intentie, lichamelijke geestesgesteldheid) en setting (omstandigheid waarin de planten wordt gedronken, begeleiding, ritueel, muziek e.d.) zijn grotendeels bepalend voor de uitkomst van jouw ervaring. Feminity biedt jou een veilige setting om jouw reis naar binnen aan te gaan. Een Plant ceremonie-reis doe je niet zomaar even tussendoor. Het is wijs als je in ieder geval een week vooraf al je voorbereidingen treft en minimaal 1 dag na je reis geen verplichtingen hebt.

Het is dus erg belangrijk dat jezelf goed en tijdig voorbereid voor je gaat starten met je reis. Zowel voor je Geest als Lichaam. Zie onder voor tips voor een goede voorbereiding.

Als extra raden wij je aan om het boek van Lars Faber te lezen die een mooie beschrijving geeft over informatie op het reizen met plant ceremonies, wat het is en hoe je je goed kunt voorbereiden. Klik HIER voor het gratis E-boek. Mocht je Engels spreken, laat het ons dan weten dan mailen wij jou de Engelse versie.

Minimaal 1 week vooraf

• De week voor de ceremonie is het fijner als je je wat rustiger aan kunt doen. Ga wat minder op social media, meer de natuur in etc.
• Om je lichaam alvast goed te reinigen kun je 2 tot 3 weken vooraf al starten met iedere dag een half uur voor het ontbijt een glas (gefilterd) water een uitgeperste (biologische) citroen met een thee lepel baking soda (Sodium Bicarbonaat NaHCO3), te koop in natuurvoedingswinkel. Dit helpt het lichaam in versneld tempo ontgiften

Minimaal 3 dagen voor én na de ceremonie

Het reinigende effect en de kracht van de ervaring tijdens een plant ceremonie kan sterk verhoogd worden als je je aan deze voorbereidingen houdt:

• Bereid je mentaal voor op je reis; je gaat contact maken met de spirit van je plant ceremonie (Jurema en Peganum). Bedenk bijvoorbeeld waarom je dit wilt doen, waar wil je inzicht in krijgen/helen, waar zou je antwoorden op willen krijgen?
• Plan de dag na je ceremonie geen drukke afspraken. Je staat nog extra open en dingen kunnen meer dan anders op je afkomen. Het is fijn als je het ook een of twee dagen daarna rustig aan kunt doen.
• Belangrijk is om de dagen vooraf meer groenten en fruit te eten. Let goed op dat je alleen de ingrediënten eet die niet op de verboden lijst staan. Een hele mooie voorbereiding is om hierbij te gaan sap- en soepvasten.
• Gebruik geen koffie, alcohol, sigaretten/sigaren.
• Om de lichaamsenergie te bewaren wordt seksuele onthouding aanbevolen minimaal 3 dagen voor én na de ceremonie.

Voedingsmiddelen die je NIET mag nemen 3 dagen vooraf en minimaal 1 dag na de ceremonie

De thee van de planten is licht bloeddruk verhogend. Daarom moet je de volgende voeding vermijden (deze voedingsmiddelen bevatten tyramine en geven daardoor een risico op bloeddruk stijging.

Op de dag van de ceremonie
Avond ceremonie*: na 13:00 mag je niets meer eten. Water en kruidenthee mag wel.

Nà de sessie wordt er fruit, soep en een broodje geserveerd. Dit helpt je om weer te aarden.
De dag erop krijg je ook een heerlijk gezond vegetarisch ontbijt.

Contra Indicaties

Een plant ceremonie is niet voor iedereen geschikt. Zie de lijst onder. Het is voor ons en voor jou daarom zeer belangrijk dat je de intake lijst in alle eerlijkheid invult zodat wij je zo goed mogelijk kunnen begeleiden.

Indien je zou willen stoppen met je medicatie kunnen wij je aanraden om eerst in overleg te gaan met je behandelde arts. Vooraf doen wij altijd een uitgebreide intake. Na het invullen van het inschrijfformulier krijg je direct ook de intakevragenlijst opgestuurd.

Lichamelijk

Ernstige nierziekten, instabiele diabetes mellitus, epilepsie, ernstige neurologische aandoeningen, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten (bijvoorbeeld angina pectoris), hersenbloedingen en CVA’s, een feitelijk of verwacht feochromocytoom (een gezwel van de bijnieren), bloeddyscrasie (afwijkende bloedcellen).

Geestelijk

Instabiele geestelijke aandoeningen zoals schizofrenie, psychose en ernstige vorm van borderline.

Welke middelen mogen niet

Heb jij geen van bovenstaande aandoeningen of gebruik jij geen van bovenstaande middelen, dan kun je deelnemen aan een ceremonie. Daarnaast is het belangrijk dat je (bij afhankelijkheid van) bijv. alcohol en middelen, deze middelen een langere periode niet meer tot je neemt voordat je deelneemt aan een ceremonie (afhankelijk van type verslaving/medicatie). Ook zal er van tevoren een dieet gevolgd moeten worden om zo zuiver mogelijk de ceremonie in te gaan. Zie hiervoor de pagina voorbereiding (link).

Heb je twijfel over iets wat je gebruikt in combinatie kan met een plant ceremonie, neem dan contact op via: 06-22880560 of mail naar info@feminity.nl

Ceremonie en Data - Tarieven

Feminity biedt een veilige setting met ervaren liefdevolle begeleiders.

Wij verzorgen diverse soorten ceremonies: in groepsverband (maximaal 10 personen), een prive groepje van 2 of 3 personen of individueel voor de echte deep dive.  Wij geven uitsluitend avondceremonie met overnachting en voorafgaand, ook met overnachting.
Afhankelijk van je wensen en beschikbaarheid kun je een keuze maken. 

Workshops – voorbereidend werk

Voorafgaand bij een groepsceremonie starten we eerst met diepgaande workshops als voorbereiding op het werk van de plant ceremonie. Deze workshops zijn erop gericht om het onbewuste te openen en om geblokkeerde emoties los te laten. Het effect is dat onzuiverheden die we in de loop van ons bestaan hebben opgebouwd worden gereinigd. Dit is een mooie voorbereiding op de plant-ceremonie.

Afhankelijk van wat er in de groep speelt worden passende workshop(s) aangeboden. Workshops die wij zoal geven zijn:

Tarieven 2024

• Avondceremonie in groep (minimaal 4) max 11 personen) € 444,- p.p.
• Duo of 3 persoons ceremonie € 555,- per persoon
• Individuele ceremonie € 888,- per persoon
(naast onderstaande ook inclusief op jouw afgestemde kristal ketting)

Bij uitzondering is termijnbetaling in overleg mogelijk.

Alle ceremonies zijn inclusief een uitgebreide telefonische intake van ca. 1,5 u. Daarnaast:
Op de dag van de ceremonie een voorbereidende workshop gegeven (zoals: verbonden ademhaling, rebirthing, rite of the womb, dansworkshop etc.). De plant ceremonie met ervaren en liefdevolle begeleiding met als nodig persoonlijke healingen, eenlichte avondmaaltijd na de ceremonie en na de overnachting een gezond ontbijt. Soms de volgende ochtend nog een ochtendworkshop, zoals dans of ademworkshop en na afloop een uitgebreide nabespreking.
Heb je na je reis nog vragen dan kun je ons natuurlijk bellen of whatsapp sturen. Na de ceremonie is het ook mogelijk om een vervolg-coachingstraject af te spreken (zie de pagina’s healingtraject, own your Feminity of own your focus).

Agenda groepsceremonies 

Wij geven ongeveer 1 keer per maand een groepsceremonie in Nederland en om de paar maanden ook in Ibiza. Ook geven wij regelmatig individuele en duo ceremonies. Bel ons, stuur een mailtje of Whatsapp voor de eerst volgende d

Inschrijven en betalen

Na het invullen en verzenden van je inschrijfformulier krijg je direct een mail met betaalinstructies en een link om je aanmelding definitief te bevestigen. Ook ontvang je een intakevragenlijst. Wij ontvangen deze graag zo snel mogelijk ingevuld retour (uiterlijk 2 weken voor de ceremonie) zodat wij ons tijdig en goed kunnen voorbereiden op jouw begeleiding en op de telefonische intake die vaak 2 weken voor de ceremonie plaats vindt. Zie je onze mail niet, kijk dan ook even bij je spam.

Scroll verder voor meer recensies
Amira Ishara
Read More
Afgelopen vrijdag 29 juni heb ik voor het eerst deelgenomen aan een plant ceremonie.
Mijn reis werd liefdevol begeleid door Sunaya. In mijn 34 jaar heb ik helaas veel te maken gehad met mentaal en fysieke pijn, pijn veroorzaakt door anderen omdat ik dat zelf toeliet.
Opgegroeid met het gevoel dat ik geen liefde waard ben en er niet toe doet had ervoor gezorgd dat ik slechts een schim, van mijn ware "ik" was geworden. Diverse therapieën mochten helaas niet baten tot afgelopen vrijdag. Therapie wil ik het niet noemen, het was meer een spirituele reis naar mijn eigen ik.  
Tijdens mijn reis stuitte ik al snel op een blokkade rondom mijn hart. Ik voelde een drukkende pijn die opkwam. Sunaya heeft d.m.v. healing deze blokkade kunnen opheffen. Pijn en tranen stroomde uit mijn lijf. Ik was veilig en er was eindelijk ruimte voor mijn pijn en verdriet.
Ik ben zeer dankbaar voor deze ervaring, omdat het letterlijk voelde als erkenning voor mijn eigen ik.
Voor een ieder die opzoek ik naar zichzelf, zou ik deze liefdevolle ervaring willen aanraden. Geborgen in liefde en veiligheid.  

Rite of the womb
Voor de plant ceremonie heb ik de rite of the womb als zeer spiritueel en verlossend ervaren. Voor een dochter die bij een te jonge moeder werd geboren, heb ik heel vaak het gevoel gehad een last te zijn. Ik was ook nooit goed genoeg. Ook de pijn van mn moeder voelde ik heel erg. In mijn baarmoeder droeg ik pijn, stress en afwijzing. Rite of the womb is een liefdevolle ervaring waarin er afscheid word genomen van pijn en en ruimte wordt gemaakt voor liefde, licht, veiligheid en nieuw leven.
Het was een prachtige ervaring.
Chantal
Read More
Spannend na een laatste niet afgeronde plant ceremonie ervaring duik ik opnieuw in een ceremonie ruimte waar vooraf aan de reis reinigingsrituelen worden uitgevoerd door Sunaya maken kwade spirits geen kans.
De zorgvuldigheid waarmee Sunaya als een geboren heks de rituele uitvoert voelt fijn.
Een mooie bos bloemen, de krachtige piramides die bescherming bieden en haar bijstaan in de hulp tijdens mijn reis.
Aandacht voor alles en vooral voor jou. Eerder heb ik een plant ceremonies in groeps verband mogen ervaren.
Hoe mooi de dynamiek in een groep soms kan zijn en de gedeelde energie die er los komt is het voor mij lastig geweest om toch volledig vrij te zijn.
Een van mijn lessen uit het leven en de ceremonies is het gevoel jezelf altijd groot te moeten houden. Het ego staat bij mij regelmatig aan de deur en huilen is geen optie. De durf om in een groep hulp te vragen en je kwetsbaar op te stellen is voor mij een belangrijk thema. Mijn dierbare vriendin Sunaya heeft mij het vertrouwen gegeven om in een solosessie dieper te gaan in deze wereld van mijn onderbewuste.
In deze ervaring (want deze kan steeds anders zijn) bij het verdwalen in een doolhof van herinneringen en het loslaten van mijn fysieke lichaam was Sunaya mijn reddende engel. Ze heeft naast mij gezeten en als een leeuwin de wacht gehouden. Als dj Sunaya heb ik een arsenaal aan mooie nummers mogen horen waarbij bekende nummers en mooie zelfgespeelde liedjes op de gitaar voorbij zijn gekomen. 
Ook al zijn de vraagstukken soms zwaar en lastig te doorgronden alleen jij heb de sleutel maar met Sunaya als poortwachter voelde ik mij veilig genoeg om verder te gaan dan ooit te voor.
Diepe dankbaarheid voor mijn vriendin Sunaya. 
Beyond Chantal
Francisca
Read More
Ik heb twee keer een reis gedaan bij Sunaya.
Twee keer een krachtige en prachtige ervaring, diep en dierbaar. Heftige momenten meegemaakt, waarin ik altijd veel liefde en veiligheid heb mogen ervaren. Het is zo mooi om door de plantspirit 's omarmt te worden, heling en inzicht te mogen krijgen.
Sunaya is Liefde.
Liefde voor de plantspirits en Liefde voor de vrouwen die het proces in en met zichzelf aangaan. Als je de roep voelt, weet dat je bij Sunaya en haar lieve assistente veilig bent.
Wat je ook meemaakt, ze staan je bij, zonder je proces in de weg te zitten.
Ook is er humor, dans, lachen. Er is zoveel moois te beleven!
Be adventurous, courageous, be a goddess!
Sharita
Read More
DE REIS DER REIZEN
yes I did it.. Ik heb de reis der reizen gemaakt.
En wauw wat was ze mooi, bijzonder, verlichtend, magisch, heftig en intens.
Prachtige inzichten gehad van de Plant.  Ik kan het iedereen aanraden die interesse heeft in nog een stapje dieper gaan in zichzelf.
Ik was in eerste instantie angstig dat ik in een bad trip zou komen en heb daardoor heel lang getwijfeld of ik het zelf zou doen. Maar door de mooie en zachte begeleiding van Sunaya is het helemaal goed gekomen. Geen angst, geen twijfel alleen maar mooie fijne gevoelens.
Ik kan alleen maar zeggen dat ik het zeker nog een keer ga. En dat ik een tweede grote liefde gevonden heb naast het fysiek reizen. 
Sharita
Read More
DE REIS DER REIZEN
yes I did it.. Ik heb de reis der reizen gemaakt.
En wauw wat was ze mooi, bijzonder, verlichtend, magisch, heftig en intens.
Prachtige inzichten gehad van de Plant.  Ik kan het iedereen aanraden die interesse heeft in nog een stapje dieper gaan in zichzelf.
Ik was in eerste instantie angstig dat ik in een bad trip zou komen en heb daardoor heel lang getwijfeld of ik het zelf zou doen. Maar door de mooie en zachte begeleiding van Sunaya is het helemaal goed gekomen. Geen angst, geen twijfel alleen maar mooie fijne gevoelens.
Ik kan alleen maar zeggen dat ik het zeker nog een keer ga. En dat ik een tweede grote liefde gevonden heb naast het fysiek reizen. 
Alisa
Read More
I want to share my graditude to Sunaya , Feminity and my first experience with my first plant ceremony .
Despite of tremendous fear and doubt that I had especially after suffering from panic attacks several years ago, it was truly amazing and life changing.
Thank you Sunaya for very beautiful approach and preparation .
The Rite of the Womb ritual and healing session before the ceremony really helped to come down and relax .
And thank you for the guidance through the ceremony It was beautiful , loving and most important to me it was safe to go through my own trip and experience.
Love , Alisa
Laura
Read More
Mijn ervaring met de plant ceremonies bij Feminity zijn niet in woorden te omschrijven, zo indrukwekkend.
Maar als ik het dan in woorden moet uitdrukken zijn warmte, veiligheid en humor de eerste woorden die in mij opkomen.
Sunaya is een geboren begeleider en voor mij de sleutel geweest voor een leerzame en helende reis.
Bonnie
Read More
Ik heb van Sunaya een fijne begeleiding gekregen, voor, tijdens en na de plant ceremonie.
Ze heeft brede kennis op spiritueel gebied en veel wijsheid in zich wat ze met je deelt. Rondom de ceremonie is ze met volle aandacht en liefde bij jou en de medereizers, ze doet dit heel secuur.
Het volgende komt bij mij op als ik aan haar en de ceremonie denk: begripvol, een goede luisteraar, niet oordelend, voelt goed aan wat je nodig hebt tijdens de ceremonie, neemt de tijd voor je, met beide benen op de grond, gaat confrontatie niet uit de weg waar nodig is, creatief, warm, humor, mooi schone en sfeervolle omgeving. Kortom de begeleiding voelde liefdevol en veilig.
Kim
Read More
Sunaya is een aardse vrouw, die op de belangrijkste momenten haar spirualiteit op een helende manier weet te gebruiken en omarmen. Bij haar deze reis mogen maken, voelde als een warme deken. Haar professionele houding en kennis maakten dat ik me volledig kon overgeven en op haar kunde heb kunnen vertrouwen. Ze doet dit op een eigentijdse manier met haar stem,passende en afwisselende muziek, woorden en zinnen die je tijdens de reis verder helpen, intense geuren, sfeer en haar engelen verschuining. Ze voelt feilloos aan waar je bent en wat je nodig hebt. Daarbij is de ceremonie in een prachtige ruimte waar een hele fijne energie hangt. Tijd heeft hier geen plaats, er is alleen maar liefde en openheid voor het diepere helen. Lieve Sunaya, bedankt voor deze onvergetelijke ervaring. Ik ben je meer dan dankbaar... Liefs Kim
Jeroen
Read More
Wanneer je voor het eerst een reis gaat maken met het gebruik van de plant ceremonie, dan wil je in goede handen zijn. Je weet tenslotte niet hoe je reageert en dan is veiligheid en nabijheid iets wat niet mag ontbreken. Sunaya gaf meer dan dat! Op elk vlak gaf Sunaya blijk van haar vaardigheden en competenties om deze ceremonie te begeleiden en vorm te geven. De intake – zowel op papier als telefonisch – werd met veel aandacht gedaan. Toen al gaf Sunaya blijk van haar intuïtie en sensitiviteit. Haar taak als reisleider vervult zij precies zoals het voor mij passend was. Aanwezig op momenten dat het nodig was, dienstbaar, met humor, bescheiden, sturend en helpend. Maar ook op de achtergrond en ruimte geven voor mijn eigen proces en beleving. Sunaya wist goed op mijn behoefte af te stemmen en hier ook naar te handelen. Handelen vanuit warmte en oprechte aandacht. Ook het eten, de liederen, rituelen, muziek, ruimte en sfeer droegen allemaal bij om juist mij het gevoel te geven dat ik er mocht zijn. Mijn nieuwsgierigheid bleef hierdoor geprikkeld en mijn reis gevoed. Ik ben Sunaya dankbaar, dat zij even mijn gids wilde zijn in het sprookjesbos. Heb je ooit wel eens een ‘bos elf’ stralend zien dansen in een fantasy film? Nee…? Ik wel. Oogverblindend. Een prachtige herinnering met een tastbaar resultaat. Ik kan het iedereen aanraden. 5 sterren! 😉 Liefs Jeroen
Previous
Next